16 januari 2003

Alessandro Perissinotto - Het lied van Colombano


Floretta, wat is er met je onbeschrijflijke schoonheid gebeurd? Ook jij ligt op de grond, net als je moeder en je grootmoeder daar; ook jij ligt in een plas rood braaksel.

****

Perissinotto is een ervaren bergbeklimmer en skiër, en doet onderzoek naar legenden en gebruiken in de Alpen. Daar spelen dan ook zijn romans zich af. Zijn eerste boek, Het jaar dat ze Rosetta vermoordden speelde zich af in de jaren 1960, nu zoekt Perissinotto het verder terug in de tijd. Het decor is een geïsoleerd bergdorp in de zestiende eeuw, waar door een mysterieuze reden een schaapherder samen met moeder, vrouw en kind de dood vindt. De onervaren rechter Ippolito mag de zaak uithelderen, en ondervindt daarbij aan den lijve wie in het dorp de lakens uitdeelt.

De auteur baseerde dit verhaal op een mondeling overgeleverd lied, wat het een authentieke uitstraling geeft. Door de aparte stijl duurt het even voor je er je draai in vindt, maar het verhaal maakt dat ruimschoots goed. Een topper voor al wie houdt van een speurdersverhaal in een historische sfeer.

Meer over Alessandro Perissinotto via Italibro.

Het lied van Colombano van Alessandro Perissinotto - oorspronkelijke titel La canzone di Colombano - verscheen bij Serena Libri in 2001, vertaald uit het Italiaans door Aafke van der Made. isbn 9076270147

Geen opmerkingen: