12 november 2006

Ottavio Cappellani - Wie is Lou Sciortino?


Kortom, als je een overval te plegen hebt moet je eerst de lui overvallen die geen beschermingsgeld betalen, zo zien de anderen dat die ene is overvallen en gaan ze ook dokken, capisci? De organisatie vertelt je welke winkels je mag overvallen en welke niet, en om te voorkomen dat er ineens twee overvallers voor dezelfde winkel staan, bepaalt de organisatie welke overvallen er wanneer gepleegd worden. We zijn hier niet in Amerika, met hun liberalisatie, Nick!

***

De maffia is altijd een dankbaar onderwerp. Het kost niet veel moeite de spot te drijven met de grote ego's of het misplaatste eergevoel. Ook Cappellani kan er goed mee overweg. De wraakoefeningen volgen elkaar op in een niet te stoppen keten van geweld en bedekte bedreigingen. Er valt altijd wel ergens mee te lachen. Toch overtuigt Cappellani niet helemaal: zeker in het begin is het verhaal nogal onduidelijk. Wie hoort bij welke famiglia? Wat is er misgegaan tussen die en die? Zelfs na het lezen luidt de vraag nog: who the f**k is Lou Sciortino?

Lees meer over deze auteur bij Italibro.

Wie is Lou Sciortino van Ottavio Cappellani - oorspronkelijke titel Chi รจ Lou Sciortino - verscheen bij Querido in 2005, vertaald uit het Italiaans door Leen Van Den Broucke en Elke Parsa.
isbn
902145646X

Geen opmerkingen: