15 maart 2013

Maria Paola Colombo - Het diapositief van de liefde'Maar zie je dan niet dat er iets niet goed aan hem is?' vervolgt haar moeder.
'Omdat hij Chinees is?' Het is nog steeds haar stem, die stem die lacht. Dat jongetje heeft Chinese ogen. En een paard. En hij kan schatten vinden. En hij geeft geen krimp, zelfs niet als haar moeder gilt. Nou en of ze hem leuk vindt. Heel leuk.
'Omdat hij gehandicapt is,' snauwt ze geƫrgerd. 'Hij is niet normaal.'

***

De Italiaanse Maria Paola Colombo won meteen prijzen met haar debuutroman, Het diapositief van de liefde. De titel klinkt een beetje melig, maar dat valt uiteindelijk heel goed mee. Het verhaal gaat afwisselend over Walker, geboren met het syndroom van Down, en Cica, een meisje dat het grotendeels alleen moet zien te redden na de dood van haar moeder. Verder valt er niet zo veel over te vertellen, alleen dat die twee pas helemaal op het einde elkaars pad kruisen. Al bij al een aangename en onderhoudende coming-of-age-roman.

Het diapositief van de liefde van Maria Paola Colombo - oorspronkelijke titel Il negativo dell'amore - verscheen bij Prometheus in 2013, vertaald uit het Italiaans door Saskia Peterzon-Kotte.
343 blz, isbn 9789044622164

Geen opmerkingen: