4 oktober 2014

Alberto Ongaro - De brug van de verlatingHij stond op het punt neer te leggen toen het lawaai stokte en uit de hoorn opeens, gelijktijdig en akoestisch volkomen helder, het gejank van een hondje klonk, een beklemde vrouwenstem, en het verre gepruttel van een vaporetto die aanlegde aan een steiger.

****

Francesco Soria is een componist van filmmuziek die zijn tijd verdeelt tussen Rome en zijn thuisstad Venetië. Op een dag hoort hij door zijn telefoon een gesprek tussen een vrouw en haar minnaar, of toch háár deel van het gesprek. De twee spreken af bij een brug in de buurt. Om het verhaal iets in te korten: Francesco achterhaalt de identiteit van de vrouw, en geraakt door haar geobsedeerd. Het wordt pas echt netelig wanneer de vermeende minnaar dood wordt aangetroffen. Was het Ingeborg, zoals hij de vrouw gedoopt heeft, of toch iemand anders? Ingeborgs man, een liefdesrivale, zelfs een mogelijk 'vriendje' van de man, zoals in roddelziek Venetië wordt gefluisterd. En zo evolueert De brug van de verlating naar een verrassende whodunit, met de politie in een ondersteunende rol, en Francesco die over van alles méér weet. Verrassende roman van Alberto Ongaro, die al sinds 1980 boeken schrijft.

De brug van de verlating van Alberto Ongaro - oorspronkelijke titel Il ponte della solita ora - verscheen bij Serena Libri in 2010, vertaald uit het Italiaans door Anthonie Kee.
246 blz, isbn 9789076270654

Geen opmerkingen: