17 november 2007

Arnaldur Indriðason - Koudegolf
Wie? Arnaldur Indriðason (1961) is IJslands populairste thrillerschrijver.

Wat? Een geheim uit het verleden.

Genre: literaire thriller

Sterren: ****


"De Koude Oorlog was een en al angst voor het einde van de wereld", zei Elínborg. "Ik kan het me niet anders herinneren. Je kon je daar gewoon niet van losmaken. Het einde van de wereld hing altijd als een dreiging in de lucht. Dat is de enige Koude Oorlog die ik ken."


Recensie: Een goed verhaal en sterke personages. Wat heeft een mens meer nodig om een hartveroverende misdaadroman te schrijven? Misschien een portie noordse melancholie, of de kunst van het vertellen zonder veel woorden te verspillen. Eigenschappen die Arnaldur Indriðason op het lijf geschreven zijn. Koudegolf is een parel van een boek over het verwerpelijke communistische systeem, mooi verweven met een hedendaags moordonderzoek. En Erlendur, hij zwoegde verder. Het doet ons bijna pijn hem nog vele jaren hetzelfde toe te wensen.

Links: Wikipedia - misdaadauteurs.nl - crimezone.nl - recensies van nu.nl, Ine Jacet, Read on this book, Eric Herni
Google Maps: Koudegolf op de wereldkaart

Koudegolf van Arnaldur Indriðason - oorspronkelijke titel Kleifarvatn - werd uitgegeven door uitgeverij Signature in 2006, vertaald uit het IJslands door Willemien Werkman. 332 pagina's, isbn 9056721836.

Geen opmerkingen: