14 november 2007

T. Jefferson Parker - De regenmakers
Wie? T. Jefferson Parker is een journalist en thrillerauteur uit Zuid-Californië.

Wat? It's raining (evil) men.

Genre: thriller

Sterren: **


Op de middelbare school leerde Stromsoe de jongen kennen die op een dag zijn vrouw en zoon zou vermoorden. Die jongen heette Mike Tavarez.


Recensie: Een weervrouw heeft de ontdekking van haar leven gedaan: ze kan de regen versnellen. Als er een kilometer verder 10 centimeter valt, vallen er bij haar 20. Dat stuit op verzet bij de watermaatschappij, die liever de touwtjes in handen houdt. Gelukkig kan Frankie rekenen op de steun van privé-detective Matt Stromsoe, zelf net hersteld van een bomaanslaag waarbij zijn vrouw en zoon omkwamen.

De regenmakers is niet wat je verwacht van een winnaar van de prestigieuze Edgar Allan Poe Award. Weinig originele inbreng, of het zou de regenversneller moeten zijn. Helaas doet het idee op zich al gedateerd aan. Bovendien vangt Jefferson Parker er bedroevend weinig mee aan. Geen woord over de zin en onzin van een toch redelijk drieste inbreuk van de mens op de natuurlijke gang van zaken. In de plaats concentreert Jefferson Parker zich op een obligate strijd tussen arme David en rijke Goliath, en op een al even voorspelbare romance. Het resultaat is pover.

Links: T. Jefferson Parkers officiële site - wikipedia (Engels) - Parker op misdaadromans.nl - crimezone.nl - De Boekenplank - recensies van Ine Jacet, seventyeight.nl
Google Maps: De regenmakers op de wereldkaart

De regenmakers van T. Jefferson Parker - oorspronkelijke titel Storm Runners - werd uitgegeven door AW Bruna Uitgevers in het voorjaar van 2007, vertaald uit het Engels door Hugo Kuipers. 255 pagina's, isbn 9789022993156.

Geen opmerkingen: