15 april 2008

Jo Nesbø - De verlosser
Wat? Hommeles in het Leger des Heils.

Wie? Jo Nesbø (Oslo, 1960) is een Noorse ex-profvoetballer, zanger en thrillerauteur.

Genre: thriller

Sterren: ****


'Eén woord van jou en ik snij je aan stukken,' fluisterde hij.
En ze zei nooit een woord. Want ze was veertien jaar en wist zeker dat ze, als ze haar ogen dichtkneep en zich concentreerde, de sterren dwars door het dak heen kon zien. God had de macht om zulke dingen te doen. Als Hij maar wilde.


Recensie: Het is niet omdat Harry Hole's strijd met zijn voormalige collega en wapenhandelaar Tom Waaler voorbij is, dat hij het er nu maar van neemt. Gewoon genieten van het leven ligt simpelweg niet in zijn aard. Bij momenten ten onder gaand aan een drankprobleem en gezegend met een natuurlijke afkeer van gezag hoeft hij niet veel te doen om zijn nieuwe baas tegen zich in te krijgen. Maar de man is ook goed in zijn job, al durft hij wel eens controversiële beslissingen te nemen. In De verlosser krijgt Hole af te rekenen met een kluwen van stukgelopen relaties in het Leger des Heils, én met een Kroatische huurmoordenaar. En met zichzelf, natuurlijk. Opnieuw meeslepend klassewerk van Noorwegens primus, Jo Nesbø.

Links: Ine Jacet over Jo Nesbø - De Bezige Bij - recensies van Ine Jacet en Gerd Boeren
Google Maps: De verlosser op de wereldkaart

De verlosser van Jo Nesbø - oorspronkelijke titel Frelseren - werd uitgegeven door Cargo | De Bezige Bij in het begin van 2008, vertaald uit het Noors door Annelies de Vroom. 496 pagina's, isbn 9789023427377.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb zowel De Verlosser als De Sneeuwman gelezen. WAANZINNIG goed geschreven en spannend tot de laatste bladzijde.
Lees eerst De Verlosser want in de Sneeuwman komt hij op bepaalde zaken terug. 't Is echter geen ramp als je evt. De Sneeuwman al hebt gelezen.
Yvon