30 juni 2008

PJ Tracy - SneeuwblindLaura glimlachte en voelde hoe ze zich voor het eerst in jaren ontspande. Ja, dat was het: vermoord een man en begraaf hem - dat was het enige dat er voor vandaag op hun lijstje stond.


***

Sneeuwblind is alweer de vierde thriller in de Monkeewrench-reeks van moeder en dochter Lambrecht, beter bekend als PJ Tracy. De Monkeewrenchers zelf en hun computerkunstjes komen er dit keer weinig aan te pas, in tegenstelling tot de inspecteurs Magozzi en Rolseth, de andere sterkhouders van de reeks. Zij worden geconfronteerd met twee lijken van collega's, kunstig vermomd als sneeuwmannen. Wanneer even later ook in het verderop gelegen Dundas County een dode sneeuwman wordt aangetroffen, krijgen Magozzi en Rolseth hulp van de plaatselijke sheriff: Iris Rikker, welgeteld één dag in functie en nog zeer groen achter de oren.

Lijken verstopt in sneeuwmannen: zelfs in het ijskoude en ondergesneeuwde Minnesota van de Lambrechts zal dat wel als een originele vondst beschouwd worden. De plot zelf is iets minder inventief en komt bij momenten een tikkeltje gekunsteld over. Sneeuwblind is niettemin vlot leesbaar, compleet met lichte humor, spannende intermezzo's en levensechte personages. PJ Tracy in goeden doen.

Sneeuwblind van PJ Tracy - oorspronkelijke titel Snow Blind - werd uitgegeven door Van Holkema & Warendorf in 2007, vertaald uit het Engels door Willeke Lempens.
263 pagina's, isbn 9789026985898

Geen opmerkingen: