10 juli 2008

Giorgio Faletti - Ik doodDe man is iemand en niemand.
Al heel lang zit zijn gezicht voor zijn hoofd geplakt en is zijn schaduw aan zijn voeten vastgenaaid en nog altijd weet hij niet welke van de twee het zwaarst voor hem is. Soms voelt hij de onweerstaanbare neiging om ze af te rukken, aan een spijker op te hangen en ter plekke te blijven zitten, als een ledenpop waarvan een barmhartige hand de draden heeft doorgeknipt.

***

Zeer verdienstelijke thriller over een seriemoordenaar die vooraf zijn slachtoffers aankondigt op de radio. De Monegaskische beau monde krijgt het ferm te verduren. Politieman Hulot doet zijn best maar komt niet veel verder. Zijn FBI-collega Frank Ottobre mengt zich met tegenzin in het onderzoek en komt daarbij in aanvaring met de vader van een van de slachtoffers. De personages zijn gedegen uitgewerkt, de dubbele plot is uitstekend, het taalgebruik helaas niet altijd even raak.


Ik dood van Giorgio Faletti - oorspronkelijke titel Io uccido - verscheen bij The House of Books in 2004, vertaald uit het Italiaans door Angelo Hazarabedian.
544 pagina's, isbn 9044311344

Geen opmerkingen: