6 juli 2008

Piero Degli Antoni - De nacht van de waarheid
Wat? Peter Pan in moeilijkheden

Wie? Piero Degli Antoni (Bergamo, 1960) is journalist en woont en werkt in Milaan.

Genre: thriller

Sterren: **


Op het kleed, op zijn rug, onder het grote raam dat uitkeek op zee, lag zijn vader. Zijn handen en voeten waren vastgebonden. Zijn kleine, gedrongen lichaam zag eruit als een vormeloze bundel.
In zijn gezicht, omlijst door een bos zwart haar en een volle baard, fonkelden zijn ogen van angst. Een grote hand hield zijn mond dicht.


Recensie: Tien jaar is Leonardo. Sinds zijn moeder ervandoor ging, woont hij alleen met zijn vader in een villa aan de golf van Genua. Leonardo heeft zijn eigen wereld gecreƫerd, waarin Peter Pan de dienst uitmaakt en krokodillen in tunnels wonen. Op een avond treft hij zijn vader aan, overmeesterd door een man die hij niet kent. Leonardo moet hulp zoeken, en dat vergt het uiterste van zijn krachten. Maar ook emotioneel krijgt hij een grote schok te verwerken. De nacht loopt helemaal anders af dan hij ooit had kunnen denken.

Degli Antoni kampeert een nacht lang in het hoofd van een dromerige tienjarige, en daar is hij zeer sterk in. Helaas geraakt hij naarmate de nacht vordert verstrikt in een overdrive die de geloofwaardigheid geen goed doet. De nacht van de waarheid leest even snel en vlot als de korte tijdspanne die het boek omspant, maar daarmee is het meeste ook gezegd.

Links: uitgeverij Anthos - recensies van nu.nl, vlabin-vbc, vrouwenthrillers.nl

De nacht van de waarheid van Piero Degli Antoni - oorspronkelijke titel La notte di Peter Pan - werd uitgegeven bij Anthos in het voorjaar van 2008, vertaald uit het Italiaans door Liesbeth Dillo.
293 pagina's, isbn 9789041411884

Geen opmerkingen: