27 september 2008

Gordon Campbell - De ontbrekende getuige
Wat? Dubbel drama, enkele thriller.

Wie? Gordon Campbell is strafpleiter in Salt Lake City.

Genre: legal thriller

Sterren: ***


'Weet je,' zei hij, 'advocaten zijn schoften. Echt waar. Je hoort het bij elke rechtenopleiding in het land. En de meeste kunnen het ook niet. Een rechtszaak uitvechten, bedoel ik. De grote zaken. Ze durven niet. Als ze in een rechtszaal moeten opstaan voor iets belangrijks, doen ze het in hun broek.'


Recensie: Travis Eddington is doodgeschoten, en zijn vrouw en dochter waren de enige aanwezigen. Eén van de twee heeft het gedaan, maar wie? De moeder, besluit de aanklager. Dan Morgan neemt haar verdediging op zich, samen met beginneling Doug McKenzie. De moeder wordt vrijgesproken, maar dan moet het toch de dochter geweest zijn? Nieuwe rechtszaak, zelfde aanklager, en, verrassend, zelfde verdediger: Dan Morgan.

De ontbrekende getuige biedt je twee rechtszaken aan voor hetzelfde geld. Dan Morgan, een alom gekende en gevreesde strafpleiter, tracht het onmogelijke gedaan te krijgen: beide verdachten vrijpleiten van moord. Het is verteller en ik-figuur Doug McKenzie die uiteindelijk een grote rol zal spelen in het verhaal. Alleen jammer dat uitgerekend hij zo weinig tot leven komt. Het blijft lange tijd raden naar zijn drijfveren en ideeën. Campbell heeft niettemin een zeer overtuigend verhaal in handen, met een goed doordachte plot, het obligate slotpleidooi van McKenzie en een blik achter de schermen van een groot advocatenkantoor in Phoenix, Arizona. Gefundenes Fressen voor Grishamfans.

Links: uitgeverij q - recensie van crimezone.nl,
Google Maps: De ontbrekende getuige op de wereldkaart

De ontbrekende getuige van Gordon Campbell - oorspronkelijke titel Missing Witness - verscheen bij Q in september 2008, vertaald uit het Amerikaans door Albert Witteveen.
477 pagina's, isbn 9789021434346

1 opmerking:

Anoniem zei

Een echt "Wow!" boek...