21 september 2008

Jesse Kellerman - Verstoken
Wat? Troubles in Mexico.

Wie? Jesse Kellerman, geboren in LA, 30 jaar, zoon van.

Genre: thriller

Sterren: ***


Verbijsterd speelde ze het bericht nog eens af, alleen de eerste helft. Die herhaalde ze een aantal keren. Ze probeerde de ruis weg te denken en de lege plekken in te vullen.
GLORIA MET MIJ ER IS EEN ONGELUK GEBEURD WAS VIV
Ze onderdrukte de angst bij het horen van 'er is een ongeluk gebeurd' en ging met haar pen heen en weer over het verminkte 'was viv'.
Was viv. Wasviv. Wa sviv. Wasvi v.


Recensie: Gloria Mendez is heimelijk een beetje verliefd op haar baas. Het verklaart waarom ze in actie schiet wanneer ze een alarmerend telefoontje krijgt uit Mexico. Carl heeft een ongeluk gehad. Gloria rijdt er meteen naartoe, om terug te komen met Carl in een paarse plastic urn. Terwijl ze het gerecht meehelpt nabestaanden op te sporen, achterhaalt ze allerlei geheimen. Carl was niet wie ze dacht dat hij was. Opnieuw trekt ze naar Mexico om de waarheid te achterhalen, dit keer in het gezelschap van Carls zoon. Een boze Mexicaanse politiechef kruist haar weg. Helaas blijft het daar niet bij.

Het best wel aardige Verblind verscheen vorig jaar al, maar eigenlijk is Verstoken Kellermans thrillerdebuut. Verblind was een niet perfect maar wel origineel boek over een relatie die omslaat in stalking. Ook Verstoken weet te verrassen, maar net een tikkeltje minder. Dat is vooral te wijten aan de enigszins clichématige personages. De Amerikaanse Mexicanen hebben het gemaakt door hard werken (de American dream, weet je wel), de Mexicaanse Mexicanen zijn lui en vuil, ze kunnen hun kinderen niet opvoeden, en ze slapen heel de dag. Het is een kleine smet op een verder aangenaam lezend en bij vlagen echt humoristisch boek.

Meer van Jesse Kellerman: Verblind
Links: Kellermans eigen site - uitgever Mynx - wikipedia (Engels) - recensie van crimezone.nl

Verstoken van Jesse Kellerman - oorspronkelijke titel Sunstroke - verscheen bij Mynx in augustus 2008, vertaald uit het Amerikaans door Bob Snoijink.
368 pagina's, isbn 9789022548141

Geen opmerkingen: