16 mei 2009

De Braeckeleer & Krick - Kleurenblind
Wat? Supernatural.

Wie? Nico De Braeckeleer (1974) publiceerde in 2008 zijn debuutthriller; Kees Krick (1964) is freelance schrijver en fotograaf.

Genre: horror

Sterren: **


Van wie waren de stemmen afkomstig en waarom verhieven ze zich? Waarom waren ze verbolgen? En waarom waren ze mij vijandig gezind?
Er zijn geen stemmen, ging het door mijn hoofd. Ik droom. Ik droom!
'K.........ooo.........mmmmmmmm.'


Recensie: Nederlander Kees Krick en Vlaming Nico De Braeckeleer, bij sommigen al bekend van Nachtblauw, zijn debuutthriller uit 2008, schreven elk een verhaal voor Kleurenblind. Helrood van De Braeckeleer gaat over Kirsten, die aangesteld wordt als conciërge in een voormalige psychiatrische instelling. Sepia van Kees Krick is het verhaal van een fotograaf die zijn modellen een na een ziet omkomen in mysterieuze omstandigheden. Beide verhalen hebben één ding gemeen: spoken.

Ondergetekende heeft niet veel affiniteit met het spokengenre, en zou dat liefst zo houden, maar het boek leest wel vlot, en vooral tijdens Helrood gaan je opeens allerlei rare geluidjes opvallen in je eigen huis. Het is eens wat anders, een spannend intermezzo, maar laat de spoken toch maar aan ons voorbijgaan.

Links: de sites van Nico De Braeckeleer en van Kees Krick - uitgeverij Kramat

Kleurenblind van Nico De Braeckeleer en Kees Krick verscheen bij Kramat in 2009.
208 pagina's, isbn 9789079552115

Geen opmerkingen: