3 mei 2010

Baden & Kenney - Bloedproef
Terwijl ze viel zag ze metaal blinken. De vuist van de aanvaller ontspande zich en er werd een klein glazen buisje zichtbaar. Annabelles laatste samenhangende gedachte was: waarom ik, lieve God, waarom ik?

***Het begint met een klein wondje. Iemand neemt bloed af bij schijnbaar willekeurig gekozen mensen. Of is het niet iemand, maar een vampier, zoals de pers al snel besluit? Patholoog Jake Rosen raakt betrokken bij het onderzoek wanneer een eerste dodelijk slachtoffer valt. Tegelijk wordt zijn vriendin, advocate Manny Manfreda, ingeschakeld voor de verdediging van een jongeman die betrokken is bij terroristische activiteiten.

Het duo Rosen-Manfreda is een doorslagje van het schrijvende echtpaar Baden-Kenney, respectievelijk forensisch expert en advocate. Gelukkig drammen ze niet al te veel door over hun eigen vakgebied. Bloedproef is een vlot lezend boek met een kwinkslag hier en daar. Niet meteen het nieuwe meesterwerk waar we allemaal op zitten te wachten, maar wel een geslaagde mix van spanning, amusement én informatie: de Amerikanen kijken zowaar verder dan hun eigen staatsgrenzen. Onderhoudend infotainment.

Bloedproef van Baden & Kenney - oorspronkelijke titel Skeleton Justice - verscheen bij Cargo in 2009, vertaald uit het Engels door Daniëlle Stensen.

334 blz, isbn 9789023456001

Geen opmerkingen: