14 november 2010

Andrea Camilleri - Collura, commissaris ter zeeCecè spreidde zijn armen, groette en ging weg. Maar hij was de hut van de kapitein nog niet uit of er overviel hem een gedachte. Hijzelf was een neppurser. Joe Bolton was een nepzanger. Hoeveel andere 'neppers' waren er aan boord? En was dit wel een echte cruise of was het een virtuele?

**

Een zomerse bijdrage. Dat was de bedoeling van de verhalen over commissaris Collura, tijdens een cruise herstellend van een kogel in zijn lever. Ze verschenen in acht episodes in de krant La Stampa. Een zomerse bijdrage, heette het. Dat wil zeggen: rap weg te lezen met verstand op nul. Missie meer dan geslaagd, zou je denken. Tot de verhaaltjes werden gebundeld in een boek, en je blijft zitten met vertellingen in één dimensie en met wel héél kortstondige aha-erlebnissen. Camilleri liet zijn Montalbano thuis voor deze verhalen, en dat is maar goed ook.

Lees meer over Andrea Camilleri bij Italibro

Collura, commissaris ter zee van Andrea Camilleri - oorspronkelijke titel Le inchieste del commissario Collura - verscheen bij Serena Libri in het najaar van 2010, vertaald uit het Italiaans door Willy Hemelrijk.
119 blz, isbn 9789076270623

Geen opmerkingen: