2 januari 2011

Jo Nesbø - Het pantserhart


Vader ging verder. Over Søs en Harry, over hoe makkelijk en vrolijk Søs altijd was. En hoe wilskrachtig Harry. Dat hij bang was geweest voor het donker, maar het tegen niemand wilde zeggen, en dat moeder en hij aan de slaapkamerdeur stonden te luisteren hoe hij afwisselend huilde en de onzichtbare monsters vervloekte. Maar ze wisten dat ze niet naar binnen konden gaan om hem te troosten en te kalmeren, dan zou hij razend worden en roepen dat ze alles kapotmaakten, dat ze weg moesten gaan.
'Jij zult altijd op eigen houtje blijven vechten tegen de monsters, Harry.' 

****

De man met de negen levens is terug. Een collega spoort hem op in Hong Kong om het onderzoek te komen leiden tegen de moordenaar van twee vrouwen die stikten in hun eigen bloed. Op de achtergrond speelt een machtsstrijd tussen de afdeling Geweld van de Oslose politie en de nationale recherche. Het aantal keren dat Harry Hole de dood in ogen ziet is niet meer te tellen. Hetzelfde geldt voor het aantal plotwendingen. Een als immer zelfdestructieve Hole zorgt voor vuurwerk in een van bloed, zweet en tranen doordrenkte achtste thriller rond zijn persoon.

Het pantserhart van Jo Nesbø - oorspronkelijke titel Panserhjerte - verscheen bij Cargo in 2010, vertaald uit het Noors door Annelies de Vroom.
607 blz, isbn 9789023463207

Geen opmerkingen: