30 mei 2011

Gianrico Carofiglio - De volmaaktheid van het tijdelijke


'Ik hou niet van klanten zoals...'
'Zoals onze landmeter. Dat weet ik. Ik houd er ook niet van.'
'Waarom accepteren we ze dan?'
'Omdat we strafpleiters zijn. Of liever gezegd: ik ben strafpleiter, en als jij doorgaat met het opwerpen van dit soort problemen, eindig je nog eens voordat je bent begonnen.'

***

Het blijft een leuke reeks van Gianrico Carofiglio, de antimaffiamagistraat die tegenwoordig in de Italiaanse senaat zetelt. Guido Guerrieri steelt de show als de advocaat met de grote mond en het kleine hartje. In deel vier, met de mooie titel De volmaaktheid van het tijdelijke, doet Guido het opnieuw, maar net iets minder overtuigend dan in pakweg Gerede twijfel. Het lijkt wel of Carofiglio zijn hoofdrolspeler vooral meer body en een geschiedenis heeft willen meegeven. Helaas lijdt het verhaal, over een spoorloos verdwenen meisje, daar nogal onder. Hopelijk gaat De volmaaktheid van het tijdelijke de geschiedenis in als het voorspel van een forse remonte.

Meer over Carofiglio via Italibro.

De volmaaktheid van het tijdelijke van Gianrico Carofiglio - oorspronkelijke titel Le perfezioni provvisorie - verscheen bij Prometheus in het voorjaar van 2011, vertaald uit het Italiaans door Rob Gerritsen.
303 blz, isbn 9789044616880

Geen opmerkingen: