22 december 2013

Angela Capobianchi - De uitvoeringOm tien over halfacht had Luisa Baratti gebeld. Er zaten mensen te wachten, leerlingen die op hun beurt wachtten, en het was al zo laat... Waar bleef Cecilia? Ze had er al een halfuur moeten zijn. Waarom was ze niet gekomen? Was ze misschien ziek?

***

De uitvoering is het tweede boek dat bij AW Bruna verschijnt van Angela Capobianchi, voormalig advocate en tegenwoordig fulltime schrijfster. De vriendinnenclub werd volgens de achterflap vooral lovend ontvangen door Marie Claire en vrouw.nl. 'Vooral geschikt voor meisjes van middelbare leeftijd', lees ik bovendien in de VN Thrillergids. Misschien best dat ik de vriendinnen links liet liggen.

De Thrillergids is helaas ook niet erg positief over De uitvoering. 'Alleen geschikt voor pianofanaten', luidt het deze keer. Een beetje onterecht als je het mij vraagt. De uitvoering is een rechttoe-rechtaanthriller over de dood van een jonge leerlinge, vermoord vlakbij het huis van haar pianolerares Luisa Baratti. Commissaris Ricardo Conti moet licht in de duisternis scheppen, terwijl hij ook nog orde op zaken tracht te stellen na een moeilijke scheiding. Wanneer er nog meer van Baratti's studenten worden vermoord, wordt de druk op Conti steeds groter.

De uitvoering draait om pianomuziek, zover kan ik de Thrillergids nog volgen, maar je hoeft echt geen noten te kunnen lezen om mee te zijn. Integendeel, het verhaal gaat er vlotjes in. Veel meer dan dat valt er evenwel ook niet over te zeggen.

De uitvoering van Angela Capobianchi - oorspronkelijke titel Esecuzione - verscheen bij AW Bruna in 2013, vertaald uit het Italiaans door Saskia Peterzon-Kotte.
374 blz, isbn 9789400501249

Geen opmerkingen: