26 januari 2014

Benjamin Constable - De drie levens van Tomomi IshikawaBen Constable, er liggen avonturen voor je in het verschiet en ik vind het jammer dat je de kans niet meer krijgt om me erover te vertellen en dat we nooit meer 's avonds dronken zullen worden en door de regen lopen en onder bomen schuilen in kleine klinkerstraatjes en op ons speciale plekje sigaretten zitten roken. Ik mis je nu al.

***

Ben erft van zijn vriendin Tomomi Ishikawa een laptop vol verborgen boodschappen. Na haar zelfmoord volgt Ben het spoor dat Tomomi voor hem uitstippelde, van Parijs tot in New York. Meer valt er niet te vertellen over De drie levens van Tomomi Ishikawa, om de eenvoudige reden dat je al snel te veel verklapt. Wat ik wel kan zeggen is dat het een amusant, plotgedreven boek is, vlot en mysterieus. Je zal er je slaap niet voor of over laten, maar leuk is het wel.

De drie levens van Tomomi Ishikawa van Ben Constable - oorspronkelijke titel The Three Lives of Tomomi Ishikawa - verscheen bij Nieuw Amsterdam in 2013, vertaald uit het Engels door Tjadine Stheeman.
304 blz, isbn 9789046815885

Geen opmerkingen: