21 april 2014

Jo Nesbø - PolitieThuis. Waar hij zou moeten zijn. Waar hij moest zijn. Waar hij nooit meer zou zijn. Nooit helemaal, nooit volledig, nooit zoals hij zich het wenste. Want het was waar, hij had het niet in zich. In plaats daarvan had hij dat andere in zich, als een ziekte, een vleesetende bacterie, die alles in zijn leven verteerde wat zelfs de alcohol niet helemaal onder controle kon houden en waarvan hij nog steeds, na al die jaren, niet precies wist wat het was.

****

Harry Hole krijgt het weer zwaar te verduren in Politie. Nochtans had hij het politiebestaan en de alcohol achter zich gelaten om een nieuw leven te beginnen met Rakel en haar zoon Oleg. Maar de achtereenvolgende moorden op politiemensen dwingen hem tot een terugkeer. Nog maar eens, want zowat elke thriller in de reeks begint met een zoektocht naar een onwillige Hole, en altijd is er wel een trigger om hem terug te halen. Ook Politie volgt het beproefde recept met een lange reeks plotwendingen en een spannende finale. Benieuwd of Hole hierna nog eens terugkomt. In de eerstvolgende Nesbø, De zoon, is hij er alvast niet bij.

Politie van Jo Nesbø - oorspronkelijke titel Politi - verscheen bij Cargo in 2013, vertaald uit het Noors door Annelies de Vroom.
509 blz, isbn 9789023478393

Geen opmerkingen: