Pagina's

19 april 2015

Bavo Dhooge - Scam alarmHij bleef er een moment lang zitten. Het had geen zin om dat hooi opzij te schuiven en het lijk nog eens te bekijken. Hij had het al gezien. Carl had geen idee aan wat het lag dat hij op slag zo wakker was.

****

1956. Een New Yorkse reclameman - een van de Mad Men - parkeert zijn Plymouth bij het motel van Donnie en zijn moeder. De achtjarige Donnie vindt dat verdacht en stuurt zijn vriend Buddy op onderzoek. Het dashboard ligt vol bebloede zakdoekjes en in de koffer zit een lijk verstopt; dat heeft Donnie duidelijk gezien. Hij besluit Harp zijn eigen geheim te vertellen, over nog een ander lijk, verborgen in het hooi in de schuur. Dat maakt Donnie en Harp zo'n beetje tot partners. Maar Harp is op de vlucht voor een tabaksbaas, en hij sleurt Donnie mee naar een televisiestudio in LA.

De achtste LA-thriller van Bavo Dhooge heeft alle gekende elementen. Een vader-zoonrelatie, een pak plotwendingen, personages met een hoekje af, en veel humor (zij het iets minder Tarantino dan gewoonlijk). Paniek is voorbarig, maar toch: hierna volgen nog slechts twee LA-thrillers. Daarna weer eens iets anders. Maar dat komt wel weer goed, Dhooge kennende.

Scam alarm van Bavo Dhooge verscheen bij Houtekiet in 2015.
264 blz, isbn 9789089243232

Geen opmerkingen: