15 augustus 2015

Jussi Adler-Olsen - De grenzeloze
**

Het leek wel goed te gaan met Adler-Olsens reeks rond het Q-team. Deel vijf, Het Marco-effect, had alles wat je van een goeie moderne thriller mag verwachten: uitstekende personages, plotwendingen en maatschappelijke relevantie, aangevuld met de humor van baas Carl Mørck en zijn team.

'Ja, ik weet dus wel dat je het gisteren laat hebt gemaakt, Carl,' ging Assad verder. 'Maar Rose wordt echt koekerekoe als je de telefoon de hele tijd laat rinkelen. Dus wil je hem de volgende keer alsjeblieft opnemen?'
In deel zes is daar helaas weinig van blijven hangen. Een sekte met een charismatische leider die zijn volgelingen gelijk wat kan laten doen: het lijkt een flashback naar de jaren negentig. Het verhaal sleept bovendien nogal aan, waardoor alle heil moet komen van het jolige team zelf. Naast de tegenstribbelende Mørck, de psychedelische Rose en de mysterieuze Assad bestaat dat nu ook uit een lange bonestaak genaamd Gordon. Erg veel wapenfeiten heeft die nog niet op zijn naam staan, maar dat komt vast nog. Weinig verrassingen dus in deel zes. Dan maar snel op naar deel zeven.

De grenzeloze van Jussi Adler-Olsen - oorspronkelijke titel Den grænseløse - verscheen bij Prometheus in 2015, vertaald uit het Deens door Kor de Vries.
526 blz, isbn 9789044628210

Geen opmerkingen: