21 januari 2010

Wells Tower - Alles verwoest, alles verbrand
Wat? The American way of life.

Wie? Tower Wells (1973) is een Amerikaanse schrijver van korte verhalen en non-fictie.

Genre: korte verhalen

Sterren: ****


Als jonge leugenaar kun je het meestal aardig bont maken, ervan uitgaande dat volwassenen belangrijkere dingen aan hun hoofd hebben dan een jongen betrappen op elk spelletje dat hij probeert te spelen. Maar je stiefvader lijkt alle tijd te hebben om alles wat uit jouw mond komt in overweging te nemen en in twijfel te trekken. Hij is vaak dagen bezig om bewijs te vergaren dat het jouw tandafdrukken zijn op een pen waarvan je beweert dat je er niet op gekauwd hebt.


Recensie: Wells Tower (het is altijd even nadenken of Tower zijn voor- of achternaam is) geldt in de Verenigde Staten als een grote belofte. Hij schreef al verhalen voor enkele belangrijke tijdschriften, en debuteerde vervolgens in boekvorm met Everything Ravaged, Everything Burned, een bundel van negen korte verhalen. Op het iets minder geslaagde titelverhaal na zijn het originele en geestige stukjes, gewoon over een paar mensen ergens in Amerika, maar wel telkens met een kleine onverwachte twist erin. Nooit geweten dat korte verhalen ook zo áf kunnen zijn.

Links: wikipedia (Engels) - De Arbeiderspers - interview van nrc boeken - recensies van Cutting Edge en nrc boeken

Alles verwoest, alles verbrand van Wells Tower - oorspronkelijke titel Everything Ravaged, Everything Burned - verscheen bij De Arbeiderspers in het najaar van 2009, vertaald uit het Engels door Auke Leistra.
213 pagina's, isbn 9789029571944

Geen opmerkingen: