24 januari 2010

Andrea Maria Schenkel - Bunker
Wat? Slachtoffer en dader.

Wie? De Duitse Andrea Maria Schenkel is 44 en woont in de buurt van Regensburg.

Genre: thriller

Sterren: ****


Ik moet de sleutels nog halen. Ze liggen op bed in de slaapkamer. De bunker in dus. Verdomme, de petroleumlampen zijn opgebrand. En ik had er nog wel twee voor elke kamer. Vreemd, ik dacht dat die dingen langer brandden. Wat een verspilling! Zes lampen in drie kamers. Allemaal op. Echt niet te geloven!


Recensie: IJzig spannend boek over een vrouw die ontvoerd en ergens op een afgelegen plek vastgehouden wordt. Dader en slachtoffer vertellen om beurt hun verhaal en vinden elkaar uiteindelijk in een gezamenlijk doel. Andrea Maria Schenkel schrijft proza zonder veel poespas. Ze verspilt geen tijd aan vastlopende politieonderzoeken of beschrijvingen van bosrijke landschappen. Bunker is een dun boekje, maar de spanning is wel op elk van de 120 bladzijden tastbaar aanwezig. Aanrader.

Meer van Andrea Maria Schenkel: Blik op het duister
Links: Wikipedia (Duits | Engels) - Schenkels website - dossier van misdaadromans.nl - recensies van de Volkskrant, Knack, misdaadromans.nl en nu.nl

Bunker van Andrea Maria Schenkel verscheen bij Signatuur in het najaar van 2009, vertaald uit het Duits door Katja Hunfeld-Bekker.
121 pagina's, isbn 9789056723354

Geen opmerkingen: