1 juni 2009

Toni Coppers - Engel
Wat? Een kunstig raadsel.

Wie? Toni Coppers (1962) is bij de VRT projectleider Strategie.

Genre: misdaadroman

Sterren: ***


Een vogelverschrikker. Of een struik. 'Een struik met oren', mompelde Liese Meerhout toen ze haar helm afnam en werktuiglijk in haar achteruitkijkspiegeltje keek.
Ze kamde met de vingers van beide handen door haar rommelige blonde haar en zuchtte. Het ergste was nog dat het haar zo weinig kon schelen.


Recensie: Vorig jaar debuteerde Toni Coppers als thrillerauteur met Niets is ooit, het begin van een serie rond inspecteur Liese Meerhout in het hippe Brussel. Engel is deel twee. Meerhout, eigenlijk werkzaam bij de afdeling Kunstcriminaliteit, krijgt af te rekenen met een moordenaar die haar briefjes stuurt met een cryptische omschrijving. Samen met Simon de Vere tracht ze nog meer onheil te voorkomen.

Coppers bevestigt met Niets is ooit het vermoeden dat rond Liese Meerhout een mooie nieuwe misdaadreeks aan het groeien is. We ontdekken een paar kanten van Meerhout die we nog niet kenden. Ze twijfelt over haar relatie met Simon de Vere, en het zit haar eigenlijk allemaal niet mee. Dat ze persoonlijk wordt uitgedaagd door een seriemoordenaar helpt ook niet veel. Engel, dat is multicultureel Brussel, een uitstekend verhaal en een Liese die we ongetwijfeld nog beter zullen leren kennen.

Meer van Toni Coppers: Niets is ooit
Links: Wikipedia - interview n.a.v. Niets is ooit - recensie van Gerd Boeren voor misdaadromans.nl
Google Maps: Engel op de wereldkaart

Engel van Toni Coppers verscheen bij Manteau in mei 2009.
273 pagina's, isbn 9789022323861

1 opmerking:

jan louies zei

Aalsterse vlaai in 'Engel'
Op p. 205 stelt een -fictief- personeelslid van de Aalsterse toeristische dienst dat Aalsterse vlaai met peperkoek gemaakt wordt.Ofwel heeft de auteur zijn research niet goed gedaan ofwel kreeg hij een randstadbewoner aan de lijn die de luie, niet authentieke variant peperkoek gebruikt in plaats van de vereiste harde mastellen. Gelukkig heeft deze lapsus geen invloed op het onderzoek naar de moorden in het boeiende boek.
Jan Louies
Aalst