Pagina's

5 augustus 2012

Valentina Pattavina - De boekhandelaarster uit OrvietoWat is dit in hemelsnaam voor dorp? Op Adelina en Filippo na heb ik uitsluitend alleenstaanden ontmoet. Dat geldt natuurlijk ook voor mijzelf, maar van Michele weet ik het niet zeker. Hij is hier in elk geval zonder vriendin gekomen. Tenzij ze in een andere plaats woont.

**

Als ik Orlando Uitgevers een goeie tip mag geven: laat die leesclubvragen achterin het boek maar zitten. Publiceer ze desnoods op facebook, maar print ze vooral niet in het boek zelf. De vragen doen denken aan een examen Nederlands in het vijfde middelbaar. Leesclubdeelnemers (vooral -neemsters, in dit geval) zijn geïnteresseerd en slim genoeg om zelf hun vragen te bedenken. Ik durf bovendien te betwijfelen of ze uitgerekend dit boek zouden uitkiezen voor hun tweemaandelijkse theekransje. De boekhandelaarster uit Orvieto heeft namelijk niet zo veel om het lijf. Het verhaal rond een onopgelost mysterie uit het verleden (heeft de opgehangene wel zichzelf opgehangen?), aangevuld met een romance en veel boekenquotes, is op zich niet onaardig, maar vervalt net iets te vaak in emotioneel geneuzel.

De boekhandelaarster uit Orvieto van Valentina Pattavina - oorspronkelijke titel La libraia di Orvieto - verscheen bij Orlando uitgevers in 2012, vertaald uit het Italiaans door Saskia Peterzon-Kotte.
219 blz, isbn 9789022959954

Geen opmerkingen: